U GAAT STRAKS MEEBETALEN AAN EEN BIOSCOOP
De Kattendans in Bergeijk is aan een verbouwing toe
Bergeijk, 21 april 2017

Gisteravond was het raadsvergadering, er stond maar één agendapunt genoteerd: 'Een onderzoek naar de mogelijkheden van een nieuwe Kattendans met een bioscoop.' Er was al eens € 22.500 uitgegeven aan een onderzoek naar de haalbaarheid van een bioscoop, nu wordt er nog eens € 35.000 uitgegeven aan een nieuw onderzoek. Nu begrijpt u wel waarom onderzoeksbureau's het nooit slecht hebben gedaan tijdens de economische crisis.

Een bioscoop op uw kosten
Alleen de VVD was tegen deze flauwekul van onderzoeken. Wij hebben dan ook flinke vraagtekens bij een bioscoop in Bergeijk. Als er morgen een marktpartij komt die een prachtige bioscoop in onze gemeente wil exploiteren dan is dat geen enkel probleem. Maar nu gaat de gemeente zelf een bioscoop bouwen en zorgen dat de exploitatie rond komt. Dit is absoluut niet wenselijk volgens de VVD en dit willen we dan ook niet onderzocht hebben. Hoe je het ook wendt of keert, de rekening ligt bij u, de inwoner van Bergeijk.

Maar wij hebben toch ook nog andere gemeenschapshuizen?
De VVD vroeg om een dialoog over de rol van de Kattendans binnen de gemeente. Helaas wilde daar geen andere partij op in gaan. Wij denken namelijk dat de Kattendans primair een maatschappelijke functie moet bekleden. Nu onderzoeken we voornamelijk het (licht commerciële) theater en een (super commerciële) bioscoop. Van de gemeenschapshuizen verwachten wij wel keer op keer dat zij een maatschappelijke functie vervullen, maar de Kattendans mag bedenken en exploiteren wat ze willen. En het college rolt daar ook nog eens de rode loper voor uit.

De VVD is niet tegen de Kattendans
Een Kattendans die onderdak biedt aan verenigingen en stichtingen is één van de belangrijkste pijlers van onze gemeenschap. Dat is voor ons het allerbelangrijkste. Een afgewogen cultureel aanbod in het Theater kan eveneens onze goedkeuring wegdragen. Maar om nu louter een commerciële activiteit op kosten van onze inwoners te faciliteren is voor ons een brug te ver. We zeggen daarom NEE tegen een bioscoop op kosten van de inwoners, maar JA tegen een sociaal cultureel centrum zoals de Kattendans ooit bedoeld is.

Bart Verhagen
Fractievoorzitter VVD Bergeijk