Marko van Dalen

Naam: Marko van Dalen
Telefoonnummer: 06 – 15 66 25 71
Woonplaats: Bergeijk
Werkgever: Gemeente Bergeijk
Functie VVD: Wethouder 
Portefeuille: Zorg, Volksgezondheid, Jeugd, Volkshuisvesting, Duurzaam Wonen en Onderwijs
Belangrijkste resultaten:
– behoud van dorpsondersteuners in alle dorpskernen
– behoud van scholen in alle dorpskernen
– breed gedragen investeringsprogramma schoolgebouwen, te beginnen met renovatie Prinses Beatrix school 
– overname Vestia woningen inclusief investeringen in achterstallig onderhoud en verduurzaming 
– stevig nieuwbouwprogramma voor doelgroepen jong en oud, sociale huur en koop, in iedere dorpskern. In totaal ruim 100 woningen per jaar!
– beste WMO gemeente van Nederland 
– grip op sociaal domein: kosten, baten in balans met goede kwaliteit en resultaten 

Over mezelf: Tamara en ik hebben elkaar tijdens onze studie in Tilburg leren kennen, onze 3 dochters zijn er geboren. Ik heb daarna 14 jaar in het management bij CZ gewerkt, veelal aan innovatie binnen de organisatie en binnen de zorg. In 2010 kwam ik in Tilburg in de gemeenteraad, waar ik vanaf het begin bij de drie grote decentralisaties van het sociaal domein ben betrokken: Participatiewet, Jeugdwet en WMO. Ik heb als wethouder de Kempen goed leren kennen, eerst in Reusel – de Mierden, daarna in Bladel en de afgelopen twee jaar in Bergeijk. Afgelopen zomer zijn wij verhuisd naar Bergeijk en zitten onze jongste dochters op basisschool De Beisterveld.

Wij genieten van ons nieuwe stekje, met fijne buren, een actieve buurtvereniging, onze kippen achter in de tuin, dicht bij het centrum en bij de tennisvelden. Ik hoop dat we ondanks de corona maatregelen de komende tijd allemaal weer wat meer tijd actief op de sportvelden kunnen doorbrengen. Ondertussen: steun elkaar en koop lokaal!