Ben jij iemand met een frisse kijk?

Ben jij iemand met een frisse kijk op onderwerpen als bouwen van betaalbare (starters)woningen, veilige fietspaden en wegen en duurzame oplossingen die ook goed zijn voor jouw portemonnee? Spreek ons aan of kom naar één van onze fractievergaderingen. 

Tijdens zo’n vergadering bespreken we de onderwerpen die op eerstvolgende raadsvergadering op de agenda staan. Dit zijn enerzijds onderwerpen die gaan over zaken die echt in onze gemeente spelen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de renovatie van de Kattendans (blijven we binnen de begroting?), nieuwbouw voor starters (hoe kunnen we dat versnellen?) en de aanleg van fietspaden (waarom is er vertraging opgelopen en hoe krijgen we dit opgelost?). Per agendapunt voor de raadsvergadering besluiten we in onze fractievergadering waar we akkoord zijn en waar, welke actie nodig is bij onderwerpen waar vragen over zijn. 

Van Kattendans tot Klimaat
Daarnaast praten we over onderwerpen die Kempenbreed of juist ook op landelijk niveau spelen. Dat zijn bijvoorbeeld thema’s als bereikbaarheid van onze (Brainport)regio en wat dit voor consequenties heeft voor de verkeersveiligheid in onze dorpen. Punten waar we allemaal mee te maken hebben en die dus ook altijd op de Bergeijkse agenda staan, zijn natuurlijk het woonvraagstuk en de klimaatcrisis. Ook de gevolgen van de coronacrisis zijn onderwerpen die we altijd meenemen. Heb jij hier vanuit je werk, studie of uit eigen interesse ideeën over? Of wil je juist zelf onderwerpen aandragen die spelen in jouw buurt? Je bent van harte welkom om deze met ons te delen. Bijvoorbeeld tijdens de eerstvolgende fractievergadering op 16 november om 20.00u in gemeenschapshuis De Buitengaander in Westerhoven.

Op onze site https://bergeijk.vvd.nl vind je onder meer de agenda voor deze fractievergaderingen. Laat jij je horen? Bel, mail, app ons. Ineke Bergmans (fractievoorzitter) tel 06-83636345Twan Jansen (raadslid) tel 06-27881040.