Diepveldenweg wordt veiliger

Velen van jullie hebben het al aangegeven en wij hebben dit ook meerdere malen aangekaart: De veiligheid op de Diepveldenweg. Gelukkig wordt dit nu snel aangepakt. Onder andere door optische maatregelen om het zicht te verbeteren en snelheid af te remmen.

Overal langs de weg worden reflectorplaatjes gezet. In de bochten komt extra markering en de buitenbochten krijgen een afschermvoorziening. Achter deze voorziening worden bomen geplant. Hierdoor wordt het verloop van de bochten duidelijker en gaan bestuurders afremmen. De bomen worden ook geplant om het landschap vorm te geven en om hinderlijke zonnestralen en windvlagen beter op te vangen. 

Verkeers- en Geluidsoverlast
De Diepveldenweg is in 2021 opgeleverd en is de nieuwe verbindingsweg tussen Bergeijk en Eersel. De weg is officieel een 60 Km zone maar nodigt onder meer door de ligging van de bochten uit om hard te rijden. Om de hierdoor veroorzaakte geluidsoverlast en de veiligheid aan te pakken, treffen gemeente Bergeijk en Eersel nu gezamenlijk deze maatregelen en delen de kosten van €156.000,-.

Luisteren naar signalen
Zo zie je maar dat er binnen onze gemeente geluisterd wordt naar signalen. Maar daarvoor hebben we jouw hulp hard nodig. Want het zijn de mensen zoals jij die weten wat er speelt in jouw buurt. Dus heel graag nodigen we je uit om jouw mening te laten horen. Dat kan bijvoorbeeld op onze fractievergaderingen waar iedereen altijd welkom is. De data daarvoor vind je op onze site www.vvdbergeijk.nl. Om je aan te melden of als je op een andere manier wilt meepraten, kun je een berichtje sturen naar t.jansen@bergeijk.nl.

Graag tot dan! 
Groet, Twan Jansen (fractievoorzitter VVD Bergeijk)

Benieuwd naar het originele bericht van gemeente Bergeijk? Klik dan op onderstaande knop.