Je auto opladen, ook als je geen eigen oprit hebt!

Elektrisch rijden wordt steeds populairder, maar hoe laad je je e-auto op als je geen eigen oprit hebt? Precies, via een openbare laadpaal. Dat kan duur zijn. Daarom hadden wij, VVD Bergeijk, een motie ingediend. Want als je zonnepanelen hebt, dan kan het interessant zijn om je eigen zonnepanelen te gebruiken om je auto op te laden. Vooral met het salderen in je achterhoofd.

In andere gemeenten, zoals Valkenswaard en Hoeksche Waard, hebben al een goede oplossingen bedacht. Inwoners daar kunnen een soort speciale tegel aanvragen of laten aanleggen, waardoor ze hun elektrische auto kunnen opladen bij hen voor de deur. En nee, daardoor kunnen ze geen eigen parkeerplaats ‘claimen’. Die parkeerplaats blijft dan gewoon openbaar.

Het mooie aan deze speciale tegels is dat jij je auto kan opladen. Maar dat de kabel niet op de stoep ligt. Hierdoor is het veilig en ziet het er ook nog netjes uit.

De gemeenteraad van Bergeijk heeft daarom op 30 november 2023 besloten om ons idee te onderzoeken. Ze willen weten of dit ook iets is voor onze gemeente. Als het kan, dan wordt elektrisch rijden weer een beetje makkelijker.

Praat mee!
In de komende maanden staan deze en andere onderwerpen op de raadsagenda. Stuk voor stuk onderwerpen die jou direct aangaan. Jouw mening is voor ons dan ook van groot belang, ook als je geen VVD-er bent. Schuif daarom gewoon eens aan. Bijvoorbeeld bij een van onze fractievergaderingen. Op https://vvdbergeijk.nl/fractievergaderingen/vind je waar en wanneer je kunt deelnemen. Bellen of mailen mag natuurlijk ook altijd. 

Graag tot dan! Groet, Twan Jansen (VVD Bergeijk), t.jansen@bergeijk.nl.