Kandidatenlijst VVD Bergeijk – Gemeenteraadsverkiezingen 2022

1. Twan Jansen (raadslid en lijsttrekker), 29 jaar
– Woont in Bergeijk ’t Hof
– Werkt bij Achmea als productspecialist
– Actief voor Startersgroep en Scouting Bergeijk
– Wordt ook wel “Twannipedia” genoemd vanwege zijn ongeëvenaarde dossierkennis. Fanatiek fietser en vaak te vinden in Bergeijkse natuur én onze gezellige horeca. Houdt met enorme energie iedereen scherp tijdens de vergaderingen. Zet extra stap voor snel, meer bouwen in onze gemeente en fietspaden voor veilig woon/werkverkeer en recreatie.

2. Ineke Bergmans (raadslid en fractievoorzitter), 52 jaar
– Woont in Riethoven (met haar vrouw Hedy en 4 zonen)
– Is coördinator bij Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen Midden en OostBrabant
– Actief als voorzitter Volleybal Riethoven en fractievoorzitter VVD Bergeijk
– Ineke houdt van een goede discussie maar wel op de inhoud en niet op de persoon. Wars van politiek ego. Trots op het goeie, dorpse leven en de leuke Bergeijkse jeugd. Hart voor goede zorg en goed onderwijs in alle kernen en kansen voor onze inwoners en ondernemers.

3. Ruud Das (commissielid Grondgebied Zaken), 51 jaar
– Woont in Riethoven (samen met zijn vrouw Yvonne en drie kinderen)
– Werkt bij ASML als senior project manager Re-Use
– Actief voor Herenboeren, Gilde st Anna en voetbalvereniging Riethoven
– Ziet met name in slimme duurzaamheid kansen voor ondernemers, inwoners en onze verenigingen. Kritisch in de vergaderingen – met name als zaken te lang lopen – maar praat na afloop ook met zijn grootste opponent gewoon weer bij. Verenigingsman.

4. Twan Hurkmans (commissielid Grondgebied Zaken), 45 jaar
– Woont in Bergeijk (met zijn vrouw Yvon en hun 2 dochters)
– Is in het dagelijks leven werkzaam als rijschoolhouder in Bergeijk.
– Wil zich graag inzetten voor de belangen van de inwoners, zeker waar het gaat om verkeersveiligheid, handhaving en goede bereikbaarheid. Is mede door zijn werk en zijn voormalige baan bij defensie een man van: “Doe wat je zegt en zeg wat je doet” en past daarmee – mede door zijn enthousiasme – uitstekend in het team.

5. Marko van Dalen (wethouder Maatschappelijke Zaken en Volkshuisvesting), 47 jaar
– Woont in Bergeijk (Voor zijn werk verhuisd naar Bergeijk (samen met vrouw Tamara en de 2 jongste dochters. Die gaan met veel plezier naar school in Bergeijk.).
– Als wethouder Volkshuisvesting wist Marko de Vestia-deal te sluiten waarmee 330 sociale huurwoningen in Bergeijk bewaard zijn gebleven en er nog 200 gebouwd gaan worden. Als wethouder Maatschappelijke Zaken is het gelukt om in alle dorpskernen dorpsondersteuners te behouden en met SKOzoK te investeren in de Sint Gerardus School op de Weebosch. Ook de renovatie van basisschool Beatrix (’t Hof) wordt nu opgepakt.
– Vanwege zijn enorme ervaring als bestuurder en voormalig wethouder van Bladel/Reusel/de Mierden een man van formaat voor grote uitdagingen die ons als gemeente nog te wachten staan.  Denk aan meer en moderne (sociale huur) woningen bouwen, goede en betaalbare (jeugd)zorg en behoud van voorzieningen in de kern. In zijn vrije tijd is Marko ‘hobbyboer’, staat graag op de tennisbaan en is trouwe supporter bij de (sport)activiteiten van zijn dochters. Wil graag verder als wethouder in Bergeijk

6. Ellen Kuijken (Luyksgestel)
7. Judith de Kloe (Walik)
8. Frans Martens (Luyksgestel)
9. Frank Engelman (Bergeijk)
10. Wilbert van Beek (Bergeijk)
11. Mark Oldenburg (Walik)
12. Manon Theuws (Bergeijk)
13. Marielle de Wit (Riethoven)
14. Rik Smaling (Bergeijk)
15. Peter Portheine (Riethoven)