Kiezers bedankt, ook namens Daan

In onze gemeente is volop op VVD gestemd. 31% van de Bergeijkse stemmen gingen naar de grootste partij van Nederland. De meeste stemmen gingen naar Mark Rutte (3431) maar exact 100 stemmen waren voor Veldhovenaar Daan de Kort. Mede namens hem willen we je dan ook hartelijk danken voor je stem op VVD.

Wie is Daan de Kort?
Geboortedatum: 15-7-1992
Woonplaats: Veldhoven
– Blik op de toekomst.
– Zelfspot.
– Brabantse gezelligheid.

De VVD won landelijk met 21,9% van de stemmen, goed voor 34 zetels.  Met zijn plek op nr 28 komt de 28-jarige Daan (nog even wethouder Economische Zaken in Veldhoven) daarmee in de Tweede Kamer. Dat is leuk voor hem maar zeker ook voor onze gemeente. Procentueel is Brabant (zeker onze regio) altijd ondervertegenwoordigd in de samenstelling van ons parlement. Daan geeft onze regio nu een extra stem in de kamer. 

Inzet op Brainport en jongeren
In Den Haag wil De Kort zich gaan inzetten voor de Brainport-regio en voor jongeren. ,,Ik ben de enige twintiger in de fractie. Ik wil werken aan de binding tussen mijn generatie en de politiek. Tijdens de campagne heb ik veel contact gehad met jongeren, op universiteiten bij voorbeeld. Als ze zeggen dat ze zich niet met de politiek bemoeien, zeg ik: Maar de politiek wel met jou.” Het is nog niet duidelijk welke portefeuille De Kort zal krijgen binnen de VVD-fractie. ,,Maar los van die portefeuille zal ik me hard maken voor het zuiden. Ik geloof heel erg in Brainport en kan intern voor de Brainport-belangen opkomen.”

Focus op wonen en veilig verkeer
Goed vooruitzicht dus! Sowieso zag je ook in de debatten veel aandacht voor het zuiden omdat nu echt duidelijk is in Den Haag dat met name in onze regio veel belangrijk werk wordt verzet, zowel op sociaal als economisch vlak. De kracht zit hem in het samenwerken. Zeker nu. Als lokale VVD-partij geloven wij hier heilig in. Samen zorgen voor onderwerpen die ons allemaal aangaan. Zoals veilig (fiets)verkeer in onze kernen, goede zorg en inzet op bouwen/betaalbaar wonen voor iedereen. Meepraten?Wil jij ook je stem laten horen over deze en andere belangrijke zaken die spelen in onze gemeente? Kom dan eens praten met ons. Op onze site https://bergeijk.vvd.nl vind je onder meer ons verkiezingsprogramma en het huidige team. Of bezoek eens een (online) fractievergadering. De eerstvolgende is op dinsdag 13 april om 20.00u. Aanmelden kan bij Ineke Bergmans (fractievoorzitter) tel 06-83636345 of via i.bergmans@bergeijk.vvd.nl  Graag gaan we met jou samen sterker verder!