Omdat elke druppel telt!

Om onze gemeente schoner, duurzamer en veiliger te maken, hebben we jouw hulp nodig. Want het zijn de mensen zoals jij die het doen. Daarom is jouw mening zo belangrijk. Ook als het gaat om jouw stem bij zoiets als de waterschappen.

Op 15 maart zijn er weer verkiezingen. Daarbij kun je onder meer je stem uitbrengen over de waterschappen. Wat jouw stem er daarbij toe doet? Alles! We willen namelijk allemaal schoon water. En we willen geen wateroverlast of juist watertekort. Het waterschap zorgt ervoor dat deze en andere ‘waterzaken’ in goede banen wordt geleid. 

Droogte
De uitdagingen op het gebied van waterbeheer nemen toe. Droge zomers hebben al laten zien dat voldoende grondwater belangrijk is. Daarom willen wij innovatieve projecten van inwoners zoals blauw-groene daken en het vergroenen van tuinen nog meer ondersteunen. 

Zuivering
Ook op het gebied van schoon water is veel te doen. Zo is vervuiling door microplastics, drugsafval en medicijnresten in ons water een steeds groter probleem. Daarom willen wij nu ingrijpen om gezondheidsproblemen te voorkomen door meer te investeren in waterzuivering. 

Waterbeheer
Deze en andere relevante onderwerpen staan niet alleen op de agenda van het waterschap. Ook in onze lokale politiek staat waterbeheer steeds vaker centraal. Want goed omgaan met water vraagt vroeg of laat iets van ons allemaal. We moeten dus vaker met elkaar om tafel. 

Kom meepraten
Natuurlijk gaan we graag met je in gesprek op straat, via mail, app of telefoon. Maar we hebben ook jouw input nodig bij zaken die maandelijks op de politieke agenda staan. Dus heel graag nodigen we je uit om jouw mening te laten horen. Dat kan bijvoorbeeld op onze fractievergaderingen waar iedereen altijd welkom is. De data daarvoor vind je op onze site www.vvdbergeijk.nl. Om je aan te melden of als je op een andere manier wilt meepraten, kun je een berichtje sturen naar t.jansen@bergeijk.nl

Graag tot dan! Groet, Twan Jansen (fractievoorzitter VVD Bergeijk).