Over de laatste raadsvergadering….

Als VVD Bergeijk snappen we dat je niet alles kunt volgen rondom de Bergeijkse politiek. Daarom dit artikel in de krant.

Wij willen ons beleid bepalen op basis van inhoud en feiten, maar de mening van jou als inwoner is ook belangrijk. Laat je daarom horen en praat mee over onderwerpen als fietspaden of nieuwe initiatieven om je eigen woning of je bedrijf energiezuiniger te maken.
We zijn bereikbaar via Facebook, per mail, maar je bent ook van harte welkom bij onze maandelijkse fractievergaderingen.

Hieronder een update met wat daarover in de raadsvergadering van 21 november over is gezegd. 

Verkeersveiligheid 
We hebben in de afgelopen vergadering de Gemeentelijke Visie Mobiliteit vastgesteld. Naast de ambitie die we hebben voor fietspaden (onder andere tussen Luyksgestel en de Weebosch) hebben we opnieuw aandacht gevraagd voor verkeersveiligheid. We zijn blij dat rondom basisscholen maatregelen zijn genomen. Dit zijn bijvoorbeeld de grote gele potloden bij de basisscholen. Ook zijn er teksten in het wegdek geplaatst. Deze maatregelen zien wij als een goed begin maar er is nog veel werk aan de winkel.  

Groene zone
Duurzaamheid vinden wij belangrijk. Toen we dit onderwerp bespraken in de Raadsvergadering, hebben we een initiatief gesteund wat de Groene Zone heet. Dit is een initiatief om laagdrempelig duurzame maatregelen te treffen. Zo wordt het plaatsen geregeld voor je, maar ook kun je als inwoner hulp krijgen rondom financiering. De komende tijd gaat dit verder uitgewerkt worden. Wij hopen van harte dat dit gerealiseerd gaat worden.

Benieuwd naar het hele verhaal? Neem met ons contact op of kom langs op onze fractievergadering. Deze is dinsdag 11 december in Gemeenschapshuis Terlo, Terlostraat 7 in Bergeijk.  

Je bent van harte welkom. De koffie en thee staan klaar om 20.00. 

Namens de VVD-fractie,

Twan Jansen