(School)voorbeeld van ‘SAMEN DOEN’ in Riethoven…

Een mooi voorbeeld van Samen DOEN, is sinds vorige week te zien bij de Riethovense basisschool St. Willibrordus. Kundige vrijwilligers, diverse (hoveniers) bedrijven, coöperatie Meer Riethoven, leerkrachten én de kinderen hebben daar de afgelopen tijd hard gewerkt om het stenen schoolplein te veranderen in een groen speelterrein waar kinderen tijdens en buiten schooltijden actief in beweging kunnen zijn. 

Riethovense interieurontwerpster Ilse Duisters tekende voor het unieke ontwerp. Het plein heeft nu onder meer een pannakooi, een klimboom en een mooi groen hart waar kinderen naast diverse speeltoestellen ook bankjes hebben waar ze in de zomer buitenlessen kunnen krijgen. Het benodigde geld hiervoor kwam onder meer van de inwoners, bedrijven, de Kernraad, gemeente Bergeijk en provincie. Ook de kinderen zelf hebben via sponsoracties geld ingezameld voor hun groene schoolplein. 

Samen de school maken
Coöperatie Meer Riethoven (samen met KBO en Kernraad) organiseerde zowel de voorbereiding voor het schoolplein als de opening.  Scouting Riethoven, “Beweeg Mij” en de slagwerkgroep van de Riethovense harmonie namen een onderdeel van het programma voor hun rekening. De heemkundekring zorgde voor een speciale (foto)expositie van het schoolgebouw door de jaren heen. Daarmee liet deze opening – die tevens in het teken stond van het 100-jarig bestaan van de school – zien hoe jong en oud samen de school maken. Toen, nu en straks. Complimenten!  

Namens VVD Bergeijk wil ik de St. Willibrordusschool feliciteren met dit fantastische gezamenlijk resultaat en het 100-jarig bestaan! En dank aan alle vrijwilligers voor hun harde werk!

Vriendelijke groet,
Ineke Bergmans (fractievoorzitter VVD Bergeijk)

Prev