Veilig verkeer begint ook bij jezelf

De afgelopen jaren is er hard gewerkt om de verkeersveiligheid en de mobiliteit in en rondom onze gemeente te verbeteren. Denk aan de N69, het snelfietspad aan de Broekhovenseweg in Riethoven, de fietspaden aan de Eerselsedijk in Bergeijk en de geplande fietspaden tussen Riethoven en Westerhoven en tussen Luyksgestel en Weebosch. Allemaal met als doel om onze dorpen veiliger te maken. Maar om het echt verkeersveilig te maken, moeten we ook naar onszelf als verkeersdeelnemer kijken. Want veilig verkeer begint bij mij en bij jou.

Als VVD Bergeijk hebben wij steeds de focus op fietspaden en veilige bereikbaarheid. We zijn dan ook blij met de gemaakte stappen. Kunnen we dan nu rustig achterover leunen? Integendeel. Uit ons bewonersonderzoek komt duidelijk naar voren dat er binnen onze gemeente nog diverse locaties zijn die als onprettig of onveilig worden ervaren. Iets wat wij als VVD kritisch gaan bekijken en daar waar mogelijk ook iets aan gaan doen. Kunnen wij er dan voor zorgen dat er straks geen onveilige situaties meer ontstaan? NEE. Daar hebben wij jouw hulp bij nodig. Verkeersveiligheid begint namelijk bij iedere deelnemer aan het verkeer. 

Met enkele kleine aanpassingen kunnen we het met z’n allen een stuk veiliger maken. Bijvoorbeeld door een veiligheidsvestje te dragen in de avonduren, te zorgen voor goede fietsverlichting, de maximumsnelheid (ook in 30km zones) aan te houden en simpelweg op tijd te vertrekken. Gelukkig is er binnen onze gemeente veel aandacht voor dit soort maatregelen. Zo zet de VVN werkgroep Groot Bergeijk https://vvn.nl/in-je-buurt/noord-brabant/bergeijk zich in met gerichte acties om veilig verkeer onder de aandacht te brengen. Zoals het uitdelen van fietsverlichting bij sportparken of samenwerking met de scholen in onze dorpen. Ook onze kern- en dorpsraden zijn – samen met de dorpsgenoten – zeer actief om verkeersveiligheid in de gehele kern te verbeteren.

Als VVD zijn wij blij met deze initiatieven en alle plannen en ideeën van inwoners zelf om het verkeer veiliger te maken. Dus heb jij suggesties om jouw buurt veiliger te maken of wil je een (verkeers)situatie bespreken? Bel, mail, app ons aan (zie bergeijk.vvd.nl voor de gegevens) of kom naar onze maandelijkse fractievergadering. Aanmelden kan via i.bergmans@bergeijk.vvd.nl.

Fijne feestdagen en laten we op elkaar blijven letten. Niet alleen in het verkeer.

Twan Hurkmans, VVD Bergeijk