VVD Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel doen dringend beroep op Haagse partijgenoten: “Stop de lockdown winkels, horeca en niet-essentiële ondernemers”

In navolging van diverse lokale VVD-fracties in Nederland roepen ook VVD Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel hun partijgenoten in de Tweede Kamer op om de winkels, horeca, dienstverleners zoals kappers en beautysalons en de sportscholen te heropenen. Zij stuurden daarvoor onder meer bijgevoegde brandbrief aan de Haagse partijgenoten en gingen in digitaal overleg met kamerlid Daan de Kort (oud VVD wethouder Veldhoven).

vlnr: Ely van Weert (VVD Bladel), Frank Rombouts (VVD Reusel), Alexander Steenhoek en Ivonne Cune (VVD Eersel), Marko van Dalen en Twan Jansen (VVD Bergeijk) en Daan de Kort (Tweede Kamerlid VVD)


“Zeker in onze grensgemeenten is het extra zuur dat onze ondernemers hun klandizie zien verschuiven naar onze zuiderburen” aldus Twan Jansen (lijsttrekker VVD Bergeijk). “Bovendien hebben we kunnen zien in de afgelopen periode dat onze ondernemers zich prima houden aan de maatregelen die nodig zijn om hun zaken verantwoord te openen. Als lokale VVD-fracties hebben wij daarom deze oproep richting ons VVD-netwerk in Den Haag gedaan.”

“Rek is eruit”
De laatste lockdown heeft er extra ingehakt blijkt uit rondgang bij ondernemers. Zeker in een tijd waarin normaal gezien een belangrijk deel van de omzet wordt verdiend. Jansen: “Diverse ondernemers in onze gemeente geven aan dat ze middels – veelal online- acties gelukkig nog wel hebben kunnen draaien. Lastig is het vooral voor branches die zich minder of niet lenen voor online acties. Zoals de eigenaresse van een meubelzaak: “Mensen komen naar onze winkel om nog eens ‘die bank te proberen, dat kastje te bekijken’ om daarna definitief te beslissen. Die lopen we nu mis. Of ze gaan naar België. Dit houden we niet meer vol. ‘De rek is er nu echt uit’.”   

Extra steun
Naast pressie op het VVD-netwerk in Den Haag, zijn de lokale VVD fracties in gesprek met de ondernemers, gemeente en andere politieke partijen om te bekijken waar en hoe extra (financiele) tegemoetkoming en/of andere steun mogelijk is.