“Zet begrotingsoverschot in bij ‘energie-armoede’ inwoners”

Niet oppotten maar dit jaar inzetten voor de inwoners van Bergeijk. Dat wil VVD Bergeijk met het overschot van ruim 2 miljoen dat onze gemeente in 2022 overhoudt. Dit in het licht van de energiecrisis en hoge inflatie die iedereen raakt in de portemonnee. 

Begin dit jaar was nog geen sprake van de hoge energieprijzen en de inflatie als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Ondanks deze ontwikkelingen heeft Bergeijk dit jaar toch 2,1 miljoen kunnen overhouden. Deze knappe prestatie is te zien in de nieuwste BURAP, het financiële huishoudboekje van de gemeente. 

Overschot niet oppotten
Wij willen, in het licht van de zeer bijzondere tijden, deze positieve resultaten inzetten voor steun aan inwoners en bedrijven van Bergeijk. In welke vorm gaan we nog bespreken. Het overgehouden geld alleen toevoegen aan de gemeentelijke reserves is in deze tijd, in ieder geval geen optie vinden wij.

Belastinggeld teruggevenJan van der Donk (ABZ-commissielid VVD Bergeijk):  “Alle mensen in Nederland en dus ook in Bergeijk worden geconfronteerd met enorme lastenstijgingen. Dit raakt iedereen. ‘Energie-armoede’ zou weleens het woord van 2022 kunnen worden. Wij vinden het in deze situatie dan ook niet uit te leggen dat de forse reserves van onze gemeente verder oplopen. Dit geld kunnen we beter gebruiken voor noodhulp aan inwoners en bedrijven en om de gemeentelijke belastingen niet te verhogen. Het belastinggeld moet terug naar onze inwoners en ondernemers. Zij hebben het overschot op de begroting immers zelf mee betaald.”

Meepraten over inzet geld 
Over het al dan niet oppotten in reserves, gemeentelijke belastingen en vele andere (financiële) zaken, gaan we graag met jou in gesprek. Het gaat immers over geld dat onze inwoners en bedrijven, jij en ik dus, samen betalen. Om te oordelen of dit verantwoord besteed wordt, hebben we jouw hulp nodig. Neem daarvoor contact op met Twan Jansen (onze fractievoorzitter) tel. 06 27881040 of kom naar een van onze fractievergaderingen. Deze zijn openbaar. De eerstvolgende fractievergadering is op 18 oktober om 20.00u in buurthuis Samen ’t Loo, Terlostraat 7 in Bergeijk. Graag tot dan!