Ruud Das

Naam: Ruud Das
Telefoonnummer: 06 – 54 93 25 67
Woonplaats: Riethoven
Werkgever: ASML, Manager bij de Re-Use-afdeling (opslag en (mogelijk) hergebruik van materialen
Functie VVD: Commissielid
Portefeuille: Grondgebied Zaken
Hobby’s/interesses: Fietsen, voetbal, herenboeren en duurzaamheid

Over mij: Ik ben een geboren en getogen Riethovenaar. Ik woon samen met mijn vrouw Yvonne en 3 kinderen Pleun (19), Dries (17) en Fien (15). Ik hecht veel waarde aan de sociale cohesie van Riethoven als het gaat om het verenigingsleven en gezamenlijke activiteiten. Zoals carnaval, dorpsevenementen, kiosk-brunch, zes- of tienkamp en dorpsfeesten. Ik ben actief als Kartrekker van het Herenboeren-initiatief in de Kempen, trainer/ coach bij VV Riethoven en ben ik lid van de Sponsorcommissie voor de organisatie van de Gildedag en -feesten in juni 2022. In het weekend pak ik graag mijn MTB of racefiets om door onze prachtige Kempen te fietsen.

Politiek actief aangaande duurzaamheidsoplossingen, de energietransitie, de fietsambitie, bestemmingsplannen en uiteraard ook: bouwen. Wat mij betreft moeten er zeker meer mogelijk worden gemaakt om te bouwen op eigen grond in eigen beheer. 

Qua duurzaamheid zet ik me vooral in op eigen initiatief en minder gestuurd en gecontroleerd door de gemeente. Zo wil ik liever renteloos geld uitlenen (weinig inspanning van de gemeente), dan subsidieverleningstrajecten, waarbij je 25% kosten maakt voor het opstellen en controleren van regels.

Ik vind samenwerking een wezenlijke voorwaarde om tot de juiste aanpak te komen, maar ik ben altijd kritisch, trouw aan mijn gedachtegoed van liberalisme en het pakken van eigen verantwoordelijkheid