Twan Hurkmans

Naam: Twan Hurkmans
Telefoonnummer: 06 – 10 22 61 07
Woonplaats: Bergeijk ’t Hof
Werkgever: Rij-instructeur Verkeersschool Hurkmans (zelfstandig ondernemer)
Functie VVD: Commissielid 
Portefeuille: Grondgebied Zaken
Hobby’s: 

Over mezelf: Ik ben 45 jaar, getrouwd met Yvon en heb 2 dochters.

Na mijn carrière bij defensie als beroepsmilitair en mijn werk als verpleger in de zorg heb ik inmiddels 15 jaar mijn eigen rijschool in Bergeijk waarbij ik samen met mijn vrouw rijles geef aan jongeren uit onze gemeente. Maar ook ouderen weten onze rijschool te vinden voor bijvoorbeeld een aantal opfris lessen.

Ik ben recht door zee, ben erg besluitvaardig maar kan ook goed luisteren naar wat anderen te zeggen hebben. Ik werk graag samen en probeer daar waar het kan ook met anderen de juiste richting op te gaan. En wat vooral belangrijk is. Open en eerlijk en een duidelijke communicatie naar anderen.

Buiten mijn werk vind ik het prettig om in en rondom het huis bezig te zijn. Ik kan genieten van vrienden en familie. Een hapje eten en drankje maakt het helemaal af.

Over mijn politieke ervaring kan ik kort zijn. Ik ben sinds februari 2021 actief als Commissielid Grondgebied Zaken. Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd. Zoals bijvoorbeeld over thema’s zoals wonen, duurzaamheid en infrastructuur. Het mooie aan deze commissie is dat er steeds weer nieuwe dingen op je pad komen. Daarom zie ik het ook als een uitdaging om me verkiesbaar te stellen als gemeenteraadslid.

Wat zijn mijn doelen? 
In mijn dagelijks leven ben ik vooral bezig met verkeersveiligheid. Dat doe ik in de lesauto samen met de leerling, maar ook in de vorm van remweg projecten op scholen in gemeente Bergeijk en het jaarlijks terugkerende dode hoek project. Die kennis en ervaring gebruik ik om onze gemeente nog verkeersveiliger te maken. Dit gaan we doen door goed te kijken waar er verkeersonveilige situaties zijn. Daar waar mogelijk passen we deze aan of proberen we een situatie te verbeteren. Maar ook door preventie en voorlichting. Het belangrijkste is dat onze inwoners zich veilig voelen in hun directe omgeving. Daar wil ik me voor gaan inzetten.

Ik ga graag de Gemeenteraad in. Daar werk ik graag samen met onze eigen leden van de VVD, maar natuurlijk ook met de Gemeenteraadsleden van andere partijen. Gemeente Bergeijk moet ook de komende jaren een plek zijn waar iedereen het naar zijn zin heeft.