Informatieavond over digitale weerbaarheid en cybercrime

Van cybercrime worden steeds meer mensen het slachtoffer. Via verraderlijke mailtjes, appjes, sms’jes tot aan ingenieuze bezoekjes aan huis worden digitale identiteiten en gegevens van burgers gegijzeld of worden bedragen van hun betaalrekening gehaald. Om de digitale weerbaarheid van onze inwoners te vergroten organiseert de gemeente Bergeijk, samen met de buurtpreventieteams, op maandag 13 november een informatieavond.

Peter Lahousse is door de gemeente Bergeijk uitgenodigd om een informatief en interactief programma te presenteren. Hij is expert op het thema cybercrime en daarnaast werkzaam als adviseur voor de Nederlandse politie. Tijdens deze avond neemt hij je mee in de wereld van de cybercrimineel en laat hij aan de hand van een aantal casussen zien hoe je je kunt beschermen tegen deze praktijken. Lahousse: “De digitale crimineel wordt steeds slimmer en moeilijker van ‘echt’ te onderscheiden. Mensen schamen zich ervoor als ze erin trappen, maar zie het maar zo: het is alsof je een wedstrijd schaakt tegen een professional.”

Burgemeester Arinda Callewaert: “We willen onze inwoners op een laagdrempelige manier informeren over deze vorm van online misbruik. Dit doen we door de mensen bewust te maken van de gevaren en ze tips te geven zodat ze niet in deze ‘slimme’ trucs trappen. Dit is één van de acties die wij dit jaar samen met de buurtpreventieteams organiseren.” 

De bijeenkomst vindt op maandag 13 november 2023 plaats in de raadzaal van het gemeentehuis en start om 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur). 

Aanmelden via: www.bergeijk.nl/informatieavond-digitale-weerbaarheid. Dit is mogelijk t/m donderdag 9 november 2023.