Bedankt voor je stem!

Bedankt voor je stem! Laat hem ook na de verkiezingen horen

De verkiezingen zitten erop. Fijn dat jij je stem hebt uitgebracht! Zeker in deze tijd is dat een belangrijk instrument om te laten horen waar jij voor kiest. En gelukkig telt in ons land het motto: Meeste stemmen gelden!

Als VVD Bergeijk vinden wij eerlijke verkiezingen de ultieme vorm van democratie. Maar we vinden ook dat jouw stem vaker kan helpen bij grote beslissingen die er ook binnen onze gemeente op de agenda staan. Landelijke en zelfs globale uitdagingen worden steeds vaker lokaal. En ook steeds minder voorspelbaar. Denk alleen al aan de situatie in Oekraïne, de coronacrisis, nieuwe klimaatinzichten… Vroeg of laat vraagt dat iets van ons allemaal. We moeten dus vaker met elkaar om tafel. Over grote en kleine zaken.

Buurtkracht!
Om onze gemeente beter, mooier en veiliger te maken, hebben we jouw hulp nodig. Want het zijn de mensen zoals jij die het doen. Die er het beste van maken! Daarom willen we ook na de verkiezingen met jou in gesprek. Omdat jij het best weet wat er speelt in jouw buurt of dorp. Ook weet jij het best hoe je buurtkracht kan inzetten voor bijvoorbeeld opvang van vluchtelingen, maar ook omdat jij weet of jouw buurman of buurvrouw extra hulp nodig heeft. Of hoe je goede initiatieven vanuit inwoners zelf, beter kunt laten werken.

Kom meepraten
Om jouw mening te horen, gaan we sowieso ons bewonersonderzoek jaarlijks herhalen en willen we een burgerpanel opzetten. Maar we hebben ook jouw input nodig bij zaken die maandelijks op de politieke agenda staan. Dus heel graag nodigen we je uit om jouw mening te laten horen. Dat kan bijvoorbeeld op onze fractievergaderingen waar iedereen altijd welkom is. De data daarvoor vind je op onze site www.bergeijk.vvd.nl. Om je aan te melden of als je op een andere manier wilt meepraten, kun je een berichtje sturen naar i.bergmans@bergeijk.vvd.nl.

Graag tot dan! 

Groet, Ineke Bergmans (fractievoorzitter VVD Bergeijk)