Maak kennis met ons team… Ineke Bergmans

VVD Bergeijk is één van de vier partijen in de Bergeijkse gemeenteraad. Op 14,15 en 16 maart mag je stemmen op een van die vier. Om je een beeld te geven van de mensen en standpunten van VVD Bergeijk vind je hierbij een interview met Ineke Bergmans de nummer 2 van onze lijst. 

“Hallo, ik ben Ineke Bergmans, een geboren en getogen Bergeijkse. In 1993 ben ik in Riethoven gaan wonen en daar woon ik nog steeds met Hedy en onze kinderen. Als Consulent Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen zorg ik ervoor dat leerlingen die door ziekte niet naar school kunnen, toch aansluiting kunnen houden bij het onderwijs. Daarnaast ben ik voorzitter van onze volleybalvereniging VC Riethoven. Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met onze familie en vrienden.”

Waarom de politiek voor jou?
“In 2018 heb ik me beschikbaar gesteld voor de Bergeijkse VVD. In de lokale politiek kun je echt iets betekenen voor de inwoners. Ik vond wat van de plaatselijke politiek, maar dan moet je er ook wat mee doen en niet aan de zijlijn staan te roepen. Er zijn veel mensen zoals ik, mensen die over het algemeen tevreden zijn omdat de meeste dingen in Bergeijk gewoon goed geregeld zijn. Ik vind het belangrijk dat wij als VVD ook met deze mensen in gesprek blijven en dat we ons niet richten op hardroepers.” 

Waar staat VVD Bergeijk voor?
“Lokale politiek begint wat mij betreft met goed luisteren naar wat er onder inwoners leeft. Het mag niet gaan over (politieke) ego’s, maar altijd over het grotere, algemene belang. Dat belang kun je alleen dienen als je wilt samenwerken. Daar ligt dan ook meteen de kracht van de VVD, wij willen het Samen Doen!”

De afgelopen bestuursperiode is er veel goed gegaan en dat willen we behouden. We hebben laten zien dat we een partij zijn van aanpakken en niet van roeptoeten. Er zijn veel mensen zoals ik, mensen die over het algemeen tevreden zijn omdat ze zich realiseren dat de meeste dingen in Bergeijk gewoon goed geregeld zijn. 

Op onze kieslijst staat een hele diverse groep mensen. Mannen en vrouwen, oud en jong, met hele verschillende achtergronden. Maar wel allemaal met hetzelfde doel: Bergeijk nog mooier en beter maken. Wij willen open, transparant en benaderbaar zijn. We willen praten met inwoners en niet alleen over inwoners.

Maar waar het beter kan, willen we dat ook voor elkaar krijgen. Inwoners en ondernemers mogen erop rekenen dat wij hard voor hen zullen blijven werken. Bergeijk blijft goed, wordt beter.