Maak kennis met ons team… Ruud Das

VVD Bergeijk is één van de vier partijen in de Bergeijkse gemeenteraad. Op 14,15 en 16 maart mag je stemmen op een van die vier. Om je een beeld te geven van de mensen en standpunten van VVD Bergeijk vind je hierbij een interview met Ruud Das de nummer 3 van onze lijst. 

“Hallo, mijn naam is Ruud Das, geboren en getogen in Riethoven, 51 jaar, getrouwd met Yvonne, vader van Pleun (19), Dries (17) en Fien (15). Ik werk bij ASML, waar we met ons team proberen hergebruik van materialen en duurzaamheid te verbeteren.”

Waar kunnen we je van kennen?
“Mogelijk ken je me nog als voormalig voorzitter van ‘SGR De Rietstek’ of van verschillende dorpsactiviteiten, waar ik graag aan deelneem of mee organiseer (carnaval, tienkamp, kioskbrunch) of als fanatieke carnavalsvierder (en oud-Prins). Daarnaast ben ik nu 4 jaar in de politiek actief als commissielid Grondgebied Zaken voor VVD Bergeijk. Ook ben ik vaak te vinden op het voetbalveld als trainer/ coach van het huidige dames voetbalteam. Ik zit bij het Gilde St. Anna en zet me in voor Herenboeren De Kempen. Verder ga ik graag ’s zondag mountainbiken in onze mooie bossen samen met mijn maten. 

Waar sta je voor?
– Meer ruimte voor eigen initiatief, van inwoners, ondernemers en verenigingen.
– Een faciliterende gemeente, ondersteunend en minder controlerend of sturend.
– Betaalbare en slimme duurzaamheidsoplossingen maar wel met draagvlak.
– Zo snel als mogelijk een fietspad tussen Westerhoven – Riethoven en Walik – Steensel).
– Goede faciliteiten in alle dorpen.
Een goede samenwerking met andere politieke partijen, zowel coalitie als oppositie.

Wat vraag je van de kiezer?
“Ik vraag vooral dat je gaat stemmen! Als liberaal ga ik uit van een simpele basisregel: Meeste stemmen gelden! En laten we daar in Nederland daar nou een eerlijk, meetbaar instrument voor hebben: verkiezingen! Dus kom naar de stembus en laat je horen. 

Samen met jou zorgen we dat onze gemeente goed blijft, en beter wordt! Dus GA Stemmen! 14, 15, of 16 maart!”

Alvast hartelijk dank!

Met vriendelijke groet,
Ruud Das