Met winkeliers en horeca leuk én veilig de herfst in!

Iedereen is klaar met Corona maar Corona helaas niet met ons. Daarom zijn ook in onze gemeente de regels weer aangescherpt om een complete lock-down te voorkomen. Zeker op onze horeca en winkeliers die in het voorjaar ook al harde klappen kregen, heeft dit grote impact. Gelukkig is er in de zomer – mede door de soepele opstelling van de gemeente – veel door kunnen gaan. De terrassen werden verruimd, winkeliers konden door creatieve oplossingen volop draaien. De opgezette activiteiten – met aangepaste regels – waren een grandioos succes. 

Denken in oplossingen
Nu de herfst en de winter voor de deur staan, wordt weer het nodige verwacht van de creativiteit van onze horeca en winkels. Immers met kou en regen, is de 1,5 meter samenleving nog lastiger vol te houden. VVD Bergeijk heeft daarom het college verzocht opnieuw samen met de ondernemers te kijken naar wat wél kan in de komende periode en bereidde daartoe een motie voor. Wethouder Luijten kon ons verzekeren dat hij samen met de ambtenaren en ondernemers al volop in gesprek is om ervoor te zorgen dat Bergeijk blijft bruisen. 

Gezellig en veilig winkelhart
Zeker in de aanloop naar de feestdagen is het belangrijk dat we elkaar – veilig – kunnen blijven ontmoeten. Bijvoorbeeld in speciale (wacht)tentjes op het trottoir of op de verwarmde, verruimde terrassen. VVD Bergeijk nodigt je daarom uit om mee te denken aan oplossingen die het leven in onze gemeente leuk én veilig houden. Horeca en winkels spelen daarin een grote rol. 

Heb jij hier goede ideeën voor? Laat je horen. Bijvoorbeeld tijdens onze (nu even online) fractievergadering. De eerstvolgende is op dinsdag 13 oktober om 20.00u aanmelden kan via t.jansen@vvdbergeijk.nl. Graag tot dan!

Namens VVD Bergeijk

Twan Jansen, raadslid