Onze horeca en winkels verdienen een goede en veilige zomer!

De terrassen zijn weer open. En dat maakt onze dorpen weer een stuk gezelliger. Compliment aan onze horecaondernemers die er – ondanks de 1,5 meter regels – alles aan doen om er iets van te maken. Er staat voor hen deze zomer veel op het spel. De omzet in de komende weken moet de schade goedmaken of in ieder geval beperken. Dat vraagt om creatieve en snelle beslissingen. Ook vanuit de gemeente. 

Gelukkig is er volop steun in onze gemeente. Het College en de ambtenaren stellen zich soepel op en denken mee met onze ondernemers. Inwoners shoppen lokaal. Ondernemers helpen elkaar. Goedlopende horeca en winkels zijn immers in ieders belang. Samen met de winkels zorgen ze voor het kloppend hart van onze dorpskernen. Zeker nu er deze zomer veel mensen thuisblijven en veel activiteiten niet door kunnen gaan. 

Bruisende zomer
Dus heb jij ideeën om onze dorpskernen te laten bruisen deze zomer? Laat je horen bij de gemeente. Zoals de ondernemers aan het Hofplein in Bergeijk. Zij vroegen hulp om hun terrassen zodanig in te richten dat de veiligheid van hun gasten en van personeel gegarandeerd kon worden. Samen met het College zijn ze daarom nu aan het bekijken of het Hof tijdelijk verkeersluw kan worden. Onze insteek is in elk geval om te kijken wat er kan in plaats van wat er niet kan.

Samen maken we er een mooie zomer van!

Jouw mening of ideeën kun je mailen naar t.jansen@vvdbergeijk.nl.

Namens de VVD-fractie, Twan Jansen