Maak kennis met ons team… Twan Hurkmans

Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. VVD Bergeijk is één van de vier partijen in de Bergeijkse gemeenteraad waarop je kunt stemmen. Hoog tijd om je kennis te laten maken met de mensen in onze partij. Zoals Twan Hurkmans, ons commissielid Grondgebied Zaken.

“Hallo, mijn naam is Twan Hurkmans, ik ben 45 jaar, getrouwd met Yvon en heb 2 dochters. Ik ben niet in deze gemeente geboren maar ik woon alweer 20 jaar in Bergeijk. 

Wat doe je zoal? 
“Na mijn carrière bij defensie als beroepsmilitair en mijn werk als verpleger in de zorg, heb ik inmiddels 15 jaar mijn eigen rijschool in Bergeijk waarbij ik samen met mijn vrouw rijles geef aan jongeren uit onze gemeente. Maar ook ouderen weten onze rijschool te vinden voor bijvoorbeeld een aantal opfris lessen. Buiten mijn werk vind ik het prettig om in en rondom het huis bezig te zijn. Waar ik echt van kan genieten is gezellig met vrienden of familie in de tuin een drankje te doen met de BBQ aan en een lekker hapje daarbij.”

Wat trekt je aan in de politiek?
“Ik ben sinds februari 2021 actief als commissielid grondgebiedzaken. In het afgelopen jaar heb ik enorm veel bijgeleerd over zaken als wonen, duurzaamheid en infrastructuur. Het mooie aan deze commissie is dat er steeds weer nieuwe dingen op je pad komen. Daarom zie ik het ook als een uitdaging om me verkiesbaar te stellen als gemeenteraadslid.”

Wat voor type ben je?
“Ik ben recht door zee, ben besluitvaardig maar kan ook goed luisteren naar wat anderen te zeggen hebben. Ik werk graag samen en probeer daar waar het kan, ook met anderen de juiste richting op te gaan. Daarnaast ga ik voor openheid en eerlijkheid en een duidelijke communicatie naar anderen.”

Wat zijn je doelen?
“In mijn dagelijks leven ben ik vooral bezig met verkeersveiligheid. Dat doe ik in de lesauto samen met de leerling, maar ook in de vorm van remweg projecten op scholen in Bergeijk en het jaarlijks terugkerende dode hoek project. Die kennis en ervaring wil ik gebruiken om onze gemeente nog verkeersveiliger te maken. Dit doen we door goed te kijken waar er verkeersonveilige situaties zijn en daar waar mogelijk deze aan te passen of te verbeteren.  Maar ook door preventie en voorlichting. Ook het gevoel van veiligheid thuis en op straat verdient aandacht. Het belangrijkste is dat onze inwoners zich veilig voelen in hun directe omgeving. Daar zet ik me 100% voor in.”

Hoe zie jij jezelf als raadslid?
“Mocht ik als raadslid gekozen worden, dan wil ik me graag inzetten om – samen met de leden uit onze fractie maar ook met de andere partijen – de juiste beslissingen voor onze gemeente te maken. Zodat de gemeente Bergeijk ook de komende jaren een plek is waar iedereen het naar zijn of haar zin heeft en waar het prettig wonen en werken is. 

Jouw mening telt…
Wil je eens met Twan verder praten over verkeersveiligheid? Bel hem gerust op tel 06 – 10 22 61 07. Heb jij ideeën of een mening over andere onderwerpen binnen onze gemeente? Laat je horen. Kom bijvoorbeeld eens naar een fractievergadering. Daar ben je altijd van harte welkom. Ook als je geen VVD stemt. Kijk op onze website https://bergeijk.vvd.nl/activiteiten voor de data. Of neem contact met ons team op. Onze nummers vind je ook op de site. We komen graag met je in contact! 

Tot dan!

Met vriendelijke groeten,
Twan Hurkmans