Steun voor (onze) ondernemer

De afgelopen 2 jaar zijn voor iedereen zwaar geweest. Toch zag je overal in onze dorpen mensen die er het beste van maakten. Zo ook onze winkeliers en (horeca)ondernemers. Gelukkig zijn de winkels weer open, mogen we weer naar de horeca en weer sporten. Zelfs het zonnetje laat zich voorzichtig weer zien. Het is nog pril maar dit voorjaar gaat onze gemeente weer bruisen! En omdat onze ondernemers daarin een belangrijke rol spelen, krijgen ze via een gemeentedonatie een steuntje in de rug voor nieuwe plannen. 

In december en januari (in de 3e lockdown) hebben we veel ondernemers gesproken. Meer dan een welgemeend hart onder de riem konden we niet bieden. Toen de winkels weer opengingen en via Centrum Bergeijk en Beleef Bergeijk de winkeliers het initiatief namen om met muntjes de horeca te steunen, heeft de gemeente dat super initiatief van harte gesteund en financieel verdubbeld. De beste initiatieven komen van creatieve en betrokken ondernemers, is onze ervaring. Deze ondernemers; van winkelier tot schoonheidsspecialist, van sportcoach en horecazaak, maken onze samenleving tot wat we zijn: bruisend Bergeijk.

Gemeentedonatie
VVD Bergeijk heeft met alle partijen gesproken over hoe we getroffen ondernemers in onze dorpen kunnen helpen. Helpen om weer te kunnen ondernemen en helpen om Bergeijk dit voorjaar weer bruisend te maken. Wij wilden graag wat extra’s doen.
Van de Rijksoverheid heeft de gemeente Bergeijk coronasteungelden gekregen. Van dit budget is nog niet alles op. Om die reden geven wij €50.000 aan Beleef Bergeijk om alle dorpen met zoveel mogelijk ondernemers wat te organiseren in alle dorpen. Daarmee stimuleren we ondernemers en hebben we ook weer wat extra’s voor onze inwoners. Hierdoor ontstaan nieuwe verbindingen en iedereen kan weer genieten van nieuwe kansen. We doen het overal: op ’t Hof, in ’t Loo, op de Weebosch, in Luyksgestel, Westerhoven en Riethoven. Een voorzichtige toost op het voorjaar: gezondheid!

Koop lokaal
Als VVD Bergeijk juichen wij dit soort acties maar zeker ook het initiatief van de ondernemers van harte toe. Jij ook? Wij zijn benieuwd naar jouw ideeën. Laat het ons weten via onze Facebook-pagina, app, bel of mail ons!  

En hoe jij zelf direct de ondernemers kunt helpen? Heel simpel: koop lokaal! Er is volop keuze in onze dorpen! Online kan, maar loop gewoon even binnen. Ze zijn je graag van dienst!

Jouw mening of ideeën kun je mailen naar t.jansen@bergeijk.vvd.nl.
Namens de VVD-fractie, Twan Jansen